Sallands festival Rockin' All Over Den Nul op zaterdag 7 mei na twee jaar weer een feit.

Alles draait om het feestje

Sallands festival Rockin’ All Over Den Nul na twee jaar weer een feit

“Alles draait om het feestje”, zegt Marijn Ooijman, frontman van het unieke zestal rockers uit Salland. Dat de Free Beer Bastards een feestje kunnen maken hebben de heren reeds bewezen in de afgelopen jaren. Niet dat ze nu dag in dag uit met elkaar op de bühne staan maar het feit dat ze overal waar ze geweest zijn het publiek beduusd en uitgeput achterlaten en een festivalterrein vol confetti, zegt genoeg. Met vijf door de wol geverfde muzikanten en één jong supertalent sluit de band na twee jaar noodgedwongen pauze vol energie en met de nodige frivoliteit op 7 mei aanstaande het festival Rockin’ All Over Den Nul af, op het terrein van de Proeftuin van Salland | BijRipperda. “We hebben allemaal onze eigen muzikale bagage, de blik op oneindig en de nodige professionaliteit en om zonder al te veel te oefenen en fantastische show neer te zetten, vol met populaire rockklassiekers”, verzekert Marijn. 

Free Beer Bastard
Drummer Mark Brinkman zet met zijn boerenrockband Nie Wies al jaren de nodige feesttenten op de kop en weet het vuurtje vanachter zijn drumkit altijd op te stoken. Bassist Bastiaan Bökkers is grondlegger van de band Bökkers en weet hoe hij een feestje gaande moet houden.

Mocht hij daarvoor hoog in de pilaren van de tent klimmen, dan is hem dat niet te veel. Gitarist Tom Veltien uit Raalte past perfect in het plaatje van ‘de bastards’ want je hoeft hem je niets uit te leggen over een strakke gitaarrif, een snikhete solo, of een subtiele tranentrekkende ‘stringbender’. Al tweemaal stond hij op het podium van het prestigieuze Ribs & Blues Festival. Alle 88 toetsen, wit en zwart, worden door Tom Harmelink vakkundig beroerd, hij speelt al decennialang alles wat los en vast zit, als er maar een biertje tegenover staat. De jongste telg van de FBB-familie is net 18 jaar en kent zijn klassiekers. Deze onverschrokken jongeling, Indigo Wiegers, deinst nergens voor terug en vuurt venijnige gitaarsolo’s af op het publiek. Frontman Marijn Ooijman stond op internationale podia in diverse blues en rockbands. Zijn eigen project SPOOK en de samenwerking met de Amerikaanse bluesgitarist Michael Dotson bracht hem op de meest uiteenlopende plekken. “Kortom een uniek zooitje ongeregeld, die garant staat voor een fijn potje muziek, een schorre stem en een ongelooflijk feest, een feestje waar iedereen al veel te lang op hebben moeten wachten”, aldus Marijn.

Flavium
De Free Beer Bastards sluiten het feestje af aanstaande zaterdag maar vanaf 19.30 uur is het al bal in Den Nul. Roy P-Cat & the V8 Daddies, starten het festival met hun aanstekelijke Rock ‘n’Roll show en met trots presenteert de organisatie 53 jaar aan bluespower met de legendarische bluesformatie Flavium die ooit John Lee Hooker mocht begeleiden en terecht opgenomen zijn in de Blues Hall of Fame. Veteranen die nog steeds vol passie op het podium staan en niet aan energie en urgentie hebben ingeboet.

BBQ-en onder de veranda
Bij zoveel energieke muziek moet de inwendige mens blijven ook goed verzorgd worden en dat zit altijd goed bij de Proeftuin van Salland. Reken maar dat de BBQ heet is en dat je je energie niveau op zeer smaakvolle wijze kunt aanvullen. 

Rockin’ all Over Den Nul is een samenwerking tussen Eten en Drinken BijRipperda en Dé Blueskrant.

Locatie
Eten & Drinken BijRipperda Den Nul
Rijksstraatweg 97, 8121 ED Olst [Gemeente Olst-Wijhe]

www.bijripperda.nl | info@bijripperda.nl | 0570 561 391

Zaterdag 7 mei
Terrein open vanaf 19.00 uur
Aanvang 19.30 uur

Zondag 8 mei
Terrein open vanaf 10.30 uur
Aanvang 11.00 uur

Tickets
Zaterdag 7 mei € 15,00
Zondag 8 mei € 7,50
Combiticket € 20.00
 www.rockinalloverdennul.nl

Spread the love